3 meisjes in de utopie

17 jaar geleden begon er een meidengroep. Er was niet veel toekomstperspectief voor deze meisjes. Ze kregen negatieve commentaren na een zangwedstrijd, maar ze bleven doorzetten. De rosse, de blonde en de zwarte. Beter gekend als K3: Karen, Kristel en Kathleen. Ik hoor je nu denken: ‘weeral K3’. Maar we kunnen er niet onderuit. K3 is een deel van onze jeugd. Als 5-jarige stond ik op en ging ik slapen met de melodieën van Afrika tot in Amerika. Liep ik al oya lélé’end en dansend door de straten. Wat een leuke tijd was dat. En toen in 2009 kwam de klap. Kathleen verlaat K3. Geweend heb ik. Na een hele zoektocht nam Josje de plek van de blonde in. In het begin heel bevreemdend om te zien, maar ach een mens went er snel aan en dus nam ik Josje ook in mijn hart.

Toen kwam ongeveer een jaar geleden het nieuws: ‘K3 stopt ermee’. Ik geloofde nooit, maar dan ook nooit dat een nieuwe K3 zou werken. Maar ik moet zeggen, Studio 100 heeft dat goed aangepakt! Een hele zoektocht op televisie, met liveshows. Het maakte hen alleen maar populairder.

En ja hoor, het onheil is geschied, ook ik heb de nieuwe K3 in mijn armen gesloten. Al blijven Karen, Kristel en Kathleen voor mij de enige echte K3.

Maar waarom vertel ik dit alles over K3? Mensen hebben geweend om het vertrek van de ‘oude’ K3. Mensen aanvaarden de nieuwe K3, vaak met wat opmerkingen, maar toch doen ze dat. K3, eigenlijk moet ik Studio 100 zeggen, slaagt erin om een utopie te creëren. En hier zijn ze goed in. Een wereld waarin de 3 meisjes helden zijn voor kleine meisjes. Als we het hebben over creëren van een utopie is Studio 100 de koploper, denk maar aan Samson en Gert, Mega Mindy, Rox en zo kunnen we nog even doorgaan.

Van mij mag Studio 100 doorgaan met het creëren van deze droomwerelden. Het is mooi om te zien hoe kinderen geloven in deze werelden. Laat de kinderen maar kinds zijn en laat ze maar geloven in een droomwereld, de echte wereld is al zwaar genoeg. Kinderen hebben afleiding nodig. En daar zorgde K3 bij mij net voor!